Förarbevis vattenskoter

Förarbevis vattenskoter

För att få köra vattenskoter i svenska vatten ska du ha fyllt 15 år och från den 1 maj 2022 också ha ett förarbevis för vattenskoter. Lagen om förarbevis beslutades i juni 2021 och vi har utbildat i förarbevis sedan juli 2021. Mer om vad som gäller kan du läsa på Transportstyrelsens hemsida.


Oavsett ort som kursen ges eller utbildare så är upplägget på kursen detsamma. Kursen är uppdelad i tre tillfällen som måste tas i en viss ordning. I samband med den tredje delen, som också är en praktisk del, genomförs ett enklare teoretiskt prov. Vår utbildning följer Transportstyrelsens riktlinjer och vi är också godkända via dem att utföra dessa utbildningar.


Del ett (teoretisk del)

Första delen är ett självstudiematerial via vår digitala plattform om du får tillgång till så fort du har anmält dig. Text, bilder och filmer är blandade med frågor för att kontrollera att du förstått materialet. Beroende på din tidigare kompetens tar materialet olika lång tid att gå igenom, men en riktlinje är cirka åtta timmar.


Del två (teoretisk del)

Andra delen är en lärarledd teoretisk del som tar ungefär i tre timmar. Kursen kommer att ges via Zoom så du behöver enbart ha tillgång till uppkoppling och telefon eller dator. Din identitet kommer att kontrolleras då du kommer att visa upp en giltig legitimation i samband med kursens start.


Del tre (praktisk del)

Den praktiska delen genomförs på ort och tid som anges i anmälan. Till den praktiska delen ska du ha med egen vattenskoter, flytväst och lämpliga kläder. Vill du så kan du dela vattenskoter med en eller två andra, men det administrerar du själv. Den praktiska kursen kommer att genomföras även om det regnar, men om kursen kan behövas ställas in om vädret inte tillåter och då meddelas detta via mail. I samband med den praktiska delen kommer ett enklare teoretiskt prov att genomföras.


Kostnad

Förarbeviset kommer att kosta lite olika beroende på ort och tillfälle. Eftersom prissättningen är svår i och med att förarbeviset är nyinfört så har vi också en lägsta-pris-garanti. Det innebär att du aldrig betalar mer än vad liknande kurs på samma ort inom två veckor från vårt satta datum kostar. Förutsättningen är att det finns lediga platser på den kursen. Hittar du en kurs som är billigare än vår så får du tillbaka mellanskillnaden mellan vårt pris och det billigare priset. Det innebär att du alltid kan känna dig trygg med att du får det billigaste förarbeviset via oss!


Missat tillfälle

Eftersom det är ett krav på att du ska genomgå delarna i en viss ordning så ger vi dig en möjlighet att ändå få genomföra den praktiska kursen om du missat det teoretiska tillfälle som du anmält dig till. Detta sker dock enbart i mån av plats. Om du inte kan vara med på något extra tillfället mister du din plats på den praktiska kursen och avgiften betalas tillbaka med 20%.


Avbokning

Avbokning av kurs kan göras till och med den första inloggningen på den digitala plattform som den första delen av kursen ges ut via görs. Vid avbokning innan inloggning återbetalas hela beloppet. Vid avbokning efter inlogg på den digitala plattformen återbetalas 50% av avgiften. Om avbokning sker innan den praktiska delen återbetalas 20% av avgiften.


Anmälan

Som vi ovan nämnt så gör du självstudiedelen i din egen takt och tiden för den lärarledda teorin och praktiken väljer du i anmälan. Anmälan sker via denna länk.


KONTAKTA OSS

Holmsund, Umeå, Sverige
Telefon: 070-654 77 67
Email: info@skoterkort.nu

ÖPPETTIDER

Vi har öppet dygnet runt!
Tveka inte att kontakt oss!

FÖLJ OSS

Copyright © All Rights Reserved.