Förarbevis vattenskoter

Förarbevis vattenskoter

För att få köra vattenskoter i svenska vatten ska du ha fyllt 15 år och från den 1 maj 2022 också ha ett förarbevis för vattenskoter. Lagen om förarbevis beslutades i juni 2021 och vi har utbildat i förarbevis sedan juli 2021. Mer om vad som gäller kan du läsa på Transportstyrelsens hemsida.


Oavsett ort som kursen ges eller utbildare så är upplägget på kursen detsamma. Kursen är uppdelad i tre tillfällen där varje del ska vara klar för att få gå vidare till nästa. Efter den tredje delen, som också är en praktisk del, genomförs ett enklare teoretiskt prov. Vår utbildning följer Transportstyrelsens riktlinjer och vi är också godkända via dem att utföra dessa utbildningar.


Del ett (teoretisk del)

Första delen är ett självstudiematerial via vår digitala plattform om du får tillgång till så fort du har anmält dig. Text, bilder och filmer är blandade med frågor för att kontrollera att du förstått materialet. Beroende på din tidigare kompetens tar materialet olika lång tid att gå igenom, men en riktlinje är cirka åtta timmar. Eftersom att du måste ha genomgått den teoretiska självstudien för att få genomföra nästa del finns det en anmälningslänk till del två och tre i slutet av självstudiematerialet. Detta för att vi ska säkerställa att du tagit del av materialet innan du går vidare.


Del två (teoretisk del)

Andra delen är en lärarledd teoretisk del som tar ungefär i tre timmar. Kursen kommer att ges via Zoom så du behöver enbart ha tillgång till uppkoppling och telefon eller dator. Din identitet kommer att verifieras då du kommer att visa upp en giltig legitimation i samband med kursens start. Anmälan till denna del görs när del ett är slutförd. Generellt ges den teoretiska delen varje tisdag klockan 18 och det finns ingen begränsning på antalet deltagare till denna del.


Del tre (praktisk del)

Den praktiska delen genomförs på ort och tid som anges i anmälan. Till den praktiska delen ska du ha med egen vattenskoter, flytväst och lämpliga kläder. Vill du så kan du dela vattenskoter med en eller två andra, men det administrerar du själv. I mitten av passet kommer vi att ha en kort fikapaus så ta med eget fika om du vill! Den praktiska kursen kommer att genomföras även om det regnar, men om kursen kan behövas ställas in om vädret inte tillåter och då meddelas detta via mail. I slutet av den praktiska delen kommer ett enklare teoretiskt prov att genomföras.


Pris

Förarbeviset kommer att kosta lite olika beroende på ort och tillfälle. Om du anmäler två eller fler personer vid samma tillfälle får du 10% rabatt (ange rabattkod ”Fler10”). Eftersom prissättningen är svår i och med att förarbeviset är nyinfört så har vi också en lägsta-pris-garanti. Det innebär att du aldrig betalar mer än vad liknande kurs på samma ort inom två veckor från vårt satta datum kostar. Förutsättningen är att det finns lediga platser på den kursen. Hittar du en kurs som är billigare än vår så får du tillbaka mellanskillnaden mellan vårt pris och det billigare priset. Det innebär att du alltid kan känna dig trygg med att du får det billigaste förarbeviset via oss!


Missat tillfälle

Eftersom det är ett krav på att du ska genomgå delarna i en viss ordning så ger vi dig en möjlighet att ändå få genomföra den praktiska kursen om du missat den teoretiska lärarledda kursen på tisdagen innan den praktiska delen. För 625 kronor kan du genomföra del två vid ett annat, förutbestämt tillfälle och på så vis kunna delta i den praktiska delen. Om du inte kan vara med på det extra tillfället mister du din plats på den praktiska kursen, men kan ta del av den teoretiska kursen vid nästa tillfälle och genomföra den praktiska kursen när ledigt tillfälle ges. Notera dock att då vi räknar med ett högt tryck på kurserna kan vi inte garantera när detta praktiska tillfälle blir. Väljer du denna väg kostar det dig ingenting extra.


Avbokning

Avbokning av kurs kan göras till och med den första inloggningen på den digitala plattform som den första delen av kursen ges ut via görs. Vid avbokning innan inloggning återbetalas hela beloppet. Vid avbokning efter inlogg på den digitala plattformen återbetalas 50% av avgiften. Om avbokning sker innan den praktiska delen återbetalas 20% av avgiften.


Tillgängliga praktiska kurser

Som vi ovan nämnt så gör du självstudiedelen i din egen takt och den lärarledda teorin är varje tisdag klockan 18 via Zoom. Den praktiska delen bokar du själv efter att självstudiedelen är genomförd. De dagar och tider som just nu är lediga är följande:


Lördag 18/6 kl 10 Holmsund

Lördag 18/6 kl 14 Holmsund

Söndag 19/6 kl 10 Holmsund


Notera att för att gå den praktiska delen ska både självstudiedelen och den teoretiska delen ledd av en ledare vara genomförd.


Boka kurs

Kursen bokar du via

Detta gäller nu

Detta gäller nu

Krav på förarbevis för vattenskoter gäller från första maj 2022. Här kan du anmäla dig till kurser i Umeå, Örnsköldsvik, Härnösand och Storuman. Med vår lägsta-pris-garanti har du dessutom garanti på att få förarbeviset billigast via oss!

Anmäl dig här!

Anmäl dig här!

Anmälan gör du via denna länk. Betalning sker via kort och inom kort också via swish!

KONTAKTA OSS

Holmsund, Umeå, Sverige
Telefon: 070-654 77 67
Email: info@skoterkort.nu

ÖPPETTIDER

Vi har öppet dygnet runt!
Tveka inte att kontakt oss!

FÖLJ OSS

Copyright © All Rights Reserved.