Förarbevis snöskoter

Förarbevis snöskoter

För att få framföra snöskoter i Sverige måste man vara minst 16 år och ha förarbevis för snöskoter ”Skoterkortet”.

Om du har tagit B-körkort innan år 2000 är ditt körkort ett giltigt förarbevis.


Det är Transportstyrelsen som sätter upp kraven som gäller om man vill ta ett snöskoterkort. För att få ett förarbevis ska du ha fyllt 16 år och genomfört en utbildning hos av Transportstyrelsen godkänd anordnare.


Så här går det till:

Du anmäler dig till någon av våra kurser. Samtliga teoretiska block sker via Zoom (digital plattform). För att kunna vara med på utbildningen behöver du en dator, en internetuppkoppling, en webbkamera och en mikrofon/högtalare. Det bästa är om du har ett headset! Under utbildningen måste du ha på webbkameran för att identifiera dig med ett giltigt ID-kort och visa att du är närvarande. Den teoretiska utbildningen är uppdelad i tre pass där varje pass är cirka tre timmar och den praktiska är ett pass på drygt tre timmar. I samband med det praktiska passet skriver du också det teoretiska provet.


I avgiften på 2500 kronor ingår utbildningen du behöver för att få ett godkänt förarbevis. Vi jobbar inte med böcker utan vårt utbildningsmaterial täcker allt som du behöver.

Om du vill kan du komplettera med böcker, den kostnaden står du själv för. Om du behöver hyra en skoter i samband med det praktiska provet tillkommer en kostnad. När hela utbildningen och provet är godkänt så rapporterar vi detta till Transportstyrelsen. Transportstyrelsen skickar då ut uppgifter som du behöver för att få förarbeviset tillverkat. Kostnaden för tillverkande av förarbevis ingår inte i avgiften.


Vid anmälan kan du välja vid vilka kurstillfällen som du själv kan vara med på. Du kryssar i vid vilket tillfälle du själv kan vara och sätter på så vis samman din egen kurs utifrån datum som du kan vara med på. Datum för den praktiska delen kommer att komma ut när vi vet att det finns snö. Det praktiska tillfället kommer att genomföras i Holmsund utanför Umeå. Betalningen av kursen sker via vår anmälningssida.


KONTAKTA OSS

Holmsund, Umeå, Sverige
Telefon: 070-654 77 67
Email: info@skoterkort.nu

ÖPPETTIDER

Vi har öppet dygnet runt!
Tveka inte att kontakt oss!

FÖLJ OSS

Copyright © All Rights Reserved.